Zaterdag 12 maart 2016 vonden voor het eerst de bondskampioenschappen judo -15 jaar (voorheen NK -15) plaats in Omnisport Apeldoorn. Er streden zo’n 445 judoka’s voor de titel Bondskampioen -15 jaar. We waren met 11 judoka’s vertegenwoordigd . Voor een aantal judoka’s de eerste keer dat ze op zo’n groot toernooi aanwezig waren. Onze judoka’s hebben dan ook allemaal hard geknokt en goed gevochten. Niet iedereen heeft prijs, maar wel een hele mooie ervaring opgedaan. De dag werd geopend door de jongens en meisjes in de lichte gewichtsklassen. Rian Meijers (-34 kg) uit Hengelo heeft goed staan judoën. Hij won zijn eerste drie partijen. De vierde ging helaas verloren. Hij kwam toen in de troostfinale om te judoën voor het brons. Helaas ging de partij verloren, maar Rian mag zeer tevreden zijn met een mooi verdiende vijfde plaats.

In de gewichtsklassen -44 kg voor dames kwamen Elin Henninger uit Apeldoorn en Iris Klock uit Hattem in actie. Iris heeft twee partijen gewonnen en twee verloren, maar is zeer blij met een mooie negende plaats. Elin liet zien dat ze nog steeds in vorm is. Ze won haar eerste drie partijen waardoor ze zich rechtstreeks plaatste voor de finale. Het was een mooie partij die ze helaas niet wist te winnen. Ze mocht naar het podium om een zilveren medaille in ontvangt te nemen.

Na de middagpauze kwam Jhon Deivy de Waard uit Emst in de gewichtsklasse +66 kg op de judomat. Hij heeft goed gejudood. Hij was de eerste partij uitgeloot, de tweede won hij, De derde partij ging verloren en mocht hij naar de verliezersronde. Daar won hij de eerste partij. Helaas ging de volgende partij verloren, maar hij mag trots zijn op een verdiende zevende plaats.