Zaterdag 8 oktober vond voor de 11e keer de Open Drentse Judokampioenschappen plaats in Emmen. Met 827 deelnemers uit België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Groot Brittannië en natuurlijk Nederland is het Drents Judo Kampioenschap voor de jonge judoka’s een zwaar toernooi. Ruim 40 Judoka’s van Judoteam Bijsterbosch en Judoschool Haagsma streden op dit toernooi mee om de prijzen. De dag begon goed met twee kampioenen. Bente Egeter en Thom Schoof wisten beide het hoogste treetje van het podium te halen. Klaas Veld wist bij de senioren goud te halen door eerst van een judoka uit Duitsland, toen een judoka uit Bulgarije en als laatste een Nederlandse judoka te verslaan. Ook Jhon Deivy liet weer zien dat hij nog steeds in vorm is. Na het goud van vorige week, wist hij vandaag weer goud te halen. Aan het eind van de dag kwam Elin Henniger nog op de tatami. Ze stond goed te judoën en dit resulteerde in een gouden medaille. Naast deze kampioenen was er ook eremetaal voor Gijs Heering met zilver en brons voor Vincent Looyenga en Lisa van der Meijden. Een mooi resultaat waar de coaches en judoka’s weer tevreden op terug kunnen kijken.

Ook oud-wereldkampioen Dennis van der Geest was in Emmen. De winnaar van Olympisch brons in 2004 was een bezienswaardigheid en moest regelmatig op de foto. Maar bovenal was hij naar Emmen gekomen om z’n zoon aan het werk te zien.