Zaterdag 21 mei vond in Sporthal de Buitenhof de zesde editie van de Dutch Masters Open plaats. Tientallen veteranenjudoka’s kwamen in Delft samen om wedstrijden te judoën in een gezellige sfeer. De open Nederlandse kampioenschappen voor veteranen kende ook dit jaar weer veel deelname van buitenlandse judoliefhebbers. Zo waren er veteranen uit Oekraïne, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Finland en Rusland aanwezig. Namens Judoteam Bijsterbosch waren Christiaan Kersten (-81kg) uit Zwolle en Roy Poels (+100 kg) uit Heerde aanwezig.

Christsian won zijn eerste partij van Roland Holzmann uit Oostenrijk. In de halve finale moest hij tegen K. Tibor uit Hongarije. Ook deze wist hij te winnen. In de finale trof hij de Nederlander A. van der Veer. Hij wist de partij winnend af te sluiten en mag zich kampioen noemen.

In de klasse +100 kg werd gewerkt met twee poule systemen. Roy wist eerste te worden in poule B door alle partijen te winnen met ippon. In de halve finale moest hij tegen Robin Geleijnse. Hij won deze partij ook met ippon en mocht naar de finale. Daar trof hij Jon te Riele. Na een mooie partij wist hij ook deze af te sluiten met een ippon en had hij goud!

Coach Gerrit Bijsterbosch is zeer tevreden met de resultaten van de heren.