Afgelopen zaterdag was er weer een Opstaptoernooi in Markelo. Dit toernooi is speciaal voor jonge judoka’s om kennis te maken met wedstrijdjudo. We waren met 24 judoka’s aanwezig. Voor 12 judoka’s was het de eerste keer dat ze bij een echte wedstrijd met wegen en echte scheidsrechters aanwezig waren. De meiden moesten het spits afbijten en kwamen al om 9.00 uur op de tatami. Voor Medy, Maud en Sylvie was dat geen probleem. Ze waren goed aan het judoën en mochten zich na afloop kampioen noemen. In het tweede blok kwamen er 11 jongens op de tatami. De jongens hadden er zin in en lieten allemaal mooi en gevarieerd judo zien. Er werden schitterende ippons gescoord. Er werden vijf kampioenen gehuldigd. Voor Stijn, Wessel en Damian was het de eerste kennismaking met Markelo. Dat ging ze goed af want ze mochten plaatsnemen op het hoogste treetje van het podium. In het derde blok was het de beurt aan de grotere judoka’s. Zeven heren lieten zien welke mooie worpen en technieken ze allemaal beheersen. Ook nu werden er weer podiumplaatsen gehaald.

De aanwezige coaches zijn trots op de behaalde resultaten. De volledige uitslag op een rij: