Zaterdag 17 en zondag 18 december was in Haarlemmermeer het Topjudotoernooi. Dit toernooi wordt voor de 9de keer gehouden en is een Internationaal toernooi. Het is een strek bezet toernooi. Op zaterdag kwamen er twee judoka’s in actie. Renske Uijthof (-63 kg) uit Hengelo moest het spits afbijten. Daar had ze totaal geen problemen mee. Ze stond zeer goed te judoën en won haar eerste partij met ippon. De tweede verloor ze helaas en ging door naar de verliezersronde. Daar won ze al haar partijen met ippon of houtgreep en werd verdient 3e. In de middag kwam Klaas Veld (-73 kg) uit Kallenkote in actie. Hij deed ook goede zaken en haalde ook een bronzen medaille.

Op zondag kwamen er nog een aantal judoka’s in actie. Onze judoka’s prima judo laten zien en iedereen heeft ervoor geknokt. Dit is dan ook geen gemakkelijk toernooi. Sommige judoka’s zaten erg dicht bij een podiumplaats. Mei van der Scheer (-44 kg) uit Veessen was goed bezig. Ze mocht judoën om het brons, maar verloor de partij helaas. Ze werd verdient vijfde. Bente Egeter heeft ook goed staan judoën. Ze mag tevreden zijn met een zevende plaats.